Szarvas csípős paprikás szalámi 250g

3 100 Ft

A Szarvas szalámi termékcsaládunkkal követjük a tradicionális magyar recepteket, az egészséges, vadon élő állatok húsát sertés hasaalja szalonnával készítjük el, épp ezért a folyékony nitrogén fölött őrölt prémium fűszerek zamata még jobban kioldódik.

A világhírű magyar csípős nemes pirospaprika adja a szalámi testességét és fűszerességét, ami hagyományos bükkfa füstöléssel és hosszú érleléssel készül.

A szarvas húsa az őzéhez hasonlóan, szárazabb a vaddisznónál, ez adja e termék különleges, sajátos textúráját és ízének alapját.

Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk. Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész szalámiban a 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredéke, 1,075 mg található.

Felszolgálás: Olyan vastagra szelve ajánljuk, hogy megálljon a peremén. Hűtést nem igényel, a tárolást 20 ºC alatt javasoljuk, szeletelésnél a legszebb metszéslapokat 5 ºC alatt lehet elérni. A legjobb ízélményt szobahőmérsékleten tapasztaljuk.

Különösen ajánljuk friss kovászos fehérkenyérrel, keményebb sajtokkal, mint a Pecorino, Beaufort, Comte, Manchego, de hideg vagy főtt gourmet ételek meghatározó összetevője is lehet. Próbát tehetünk, hogy egy pohár blanc de noir pezsgővel, könnyebb vagy testesebb vörösborral találjuk-e meg a tökéletes harmóniát.

Összetevők: szarvashús, sertés hasaalja szalonna, csípős pirospaprika, só, fűszerek

Elkészítési idő: 9 hét

Energiaérték 100g termékben:

Energia 2039kJ / 492 kcal
Zsír 42,8g
melyből telített zsírsav 16,1g
Szénhidrát 2,5g
melyből cukor 1,5g
Fehérje 24,0g
Só 3,4g

Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz), 250 gramm

Tárolás: felbontás után, illetve a csomagolás sérülése esetén vegye ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatt), szellős, hűvös helyen (20°C alatt).

Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon.

Készleten

Kategória: